HTML

Ez mi ez?

Nagy utazások, a víz a válaszom a kalandra. Szerelem, suttogás, a magány panasza, hogy mehetnékem van. A füst kísér. A folyó alattam. Madártoll, kavicsok, a gitárom, berúgtam. Ilyesmi. A megértés ösvényein.

Friss topikok

  • Nagyvakond: @Tamas: Szó szerint. egy (régi, ős-törzs túrázó) ismerősőm (kajaktúrázós) ismerőse küldte a Faceb... (2009.12.16. 12:01) A vízitúra kasztrendszer
  • Tamas: :) és a medveczkys képet sikerült alaposan megvizsgálni? (2009.09.08. 10:04) A Kacsa-sziget történelme képekben
  • Carpio: Ilyen összeesküvők dolgoznak az egész országban! Ott van például a mi tavunk túlpartján lévő horgá... (2009.01.31. 11:37) Ponty-omkin falvak

Linkblog

2008.11.16. 21:00 Tamas

Ponty-omkin falvak

Az egész egy üveg szamo-rodnival kezdődött. Akkor még nem sejtettük, hogy Andrew családját is megismerjük. Ezek közben sikerült megszerezni A. új hajóját, amely zöld színben pompázva utazott velünk a holdfényben. A régi és az új hajó, mint két szerető feküdtek egymás mellett az autó tetején, ismerkedve egymással és az új helyzettel.

Az úton felcsendültek a romantikus semmirekellők olyan slágerei, amelyekről csak 30 felett vallja be magának az ember, hogy üvölthetőek. Demjén és Guns csaptak össze a fejünk felett. Félálomban érkeztünk meg a ködös Tisza tóhoz, hogy az éjszakát koporsó alakú hegymászó sátorban töltsük.

A napot az éjtől nem sok minden különböztette meg. A világító égitest kicsit kerekebb lett, a hőmérséklet kicsit magasabb, a horgászok ugyanúgy buddhaként ültek a ladikokban mint előtte. Pálinka, peca, kolbász, evezőtől csobogó víz, madarak mindenhol, halak sehol. Kezdetben nem gyanakodtunk semmire. Ahogy olyan embert sem ismer az ember,aki kitalált volna egy viccet, úgy olyat se kell, hogy ismerjünk, aki halat fogott a Tisza tavon.

 

Csak évek múltán és nagy szerencsével jöttünk rá, hogy mi is áll a jelenség mögött. A megdöbbentő igazság, hogy a környéken 1914 óta senki nem fogott halat, viszont addigra kiépült minden, ami a k-európai horgász idill kelléke, és nem értett már senki a környéken a tisztességes munkához. A sebtében összehívott környékbeli polgármesterek ördögi tervet eszeltek ki, hogy megmentsék a környéket, amely fordított Atlantiszként süllyedt (emelkedett) volna el (fel).

Fizetett ügynökök

Az egész horgász-ipart ez a hatalmas összeesküvés tartja életben. A fizetett ügynökök Tesco halakat és műanyag hal babákat lóbálnak. Beépített emberek minden kis társaságba beférkőznek és halfogásról értekeznek. A valós helyzetről nyilatkozókat nemzetellenesnek és horgász analfabétának nevezik.

A példáértékű állásteremtő programot az állam és az únió mellett a szabadkőművesek és a buddhista egyház is támogatja. Ha nem lenne ilyen titkos a program, ez lehetne az új magyar csoda, amellyel az atombomba után megajándékozzuk a világot.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://csibeszkaszino.blog.hu/api/trackback/id/tr100772570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qzy 2008.11.28. 12:52:38

Végre valaki, aki nyilvánosan is hangot mer adni ennek az országos méretű összeesküvésnek!
Kicsit azért félve tekintünk Rád, mint aki lófejet talált az ágyában. Szóval kár lenne érted, mégha horgász-analfabéta vagy is.

De félretéve a viccet, igazi öröm látni egy szárnyait bontogató blogíró-óriás első gyermeki lépéseit, amelyekből minden sutaság mellett is a kifinomult stílusérzék, a merész textúra-kezelés, a déli lankák fáradhatatlan napsütése és az a bükkös-köményes íz érezhető, ami megkülönbözteti az igazi etalonokat a szürke középszertől.

Kedves TAMAS, veled vagyunk a virtuális térben is, csüggünk a mondataidon, úgyhogy minden kommentelő nevében kérlek: ne hagyd abba!

Carpio 2009.01.31. 11:37:52

Ilyen összeesküvők dolgoznak az egész országban! Ott van például a mi tavunk túlpartján lévő horgásztárs, ha kérdezik - ha nem mindig bemondja az országban fogható halak teljes listáját, mint aktuális zsákmányt..... és mivel ő az ötödik szomszédom, lehet, hogy kínai is. :)
süti beállítások módosítása